Възраждане настоява Комисията за службите да е оглавена от опозицията.  Предстои

...
Възраждане настоява Комисията за службите да е оглавена от опозицията.  Предстои
Коментари Харесай

„Възраждане“ настоява председателят на Комисията за службите да е от опозицията

" Възраждане "  настоява Комисията за службите да е управлявана от опозицията. 

" Предстои да се избере ръководител на Комисията за надзор над службите в пленарна зала. Призовавам ръководителят да бъде от опозицията, без значение дали той е от " Възраждане " ", съобщи националният представител Николай Дренчев.

По устав председателското място в комисията се предава на ротационен принцип по числеността на парламентарните групи и в този момент то се падна на " Възраждане " и съответно на Николай Дренчев, само че ръководещото болшинство - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, им го лишиха с претекстовете, че комисията не заседава постоянно и няма потребност от ръководител на ротация.

Николай Дренчев съзря риск новият ръководител да е от Движение за права и свободи и прикани да се избере човек от опозицията.

" Няма значение от партията , сега водим договаряния, не държим аз да продължа да ръководя, може и да е някой от обединената съпротива ", разясни Дренчев, след което посочи, че се е коментирала неговата кандидатура, тази на Ивайло Чорбов, също от ПГ на " Възраждане " и тази на Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ.

" Нека комисията да бъде действителен колектив и да следи за активността на службите ", прикани още Дренчев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР